Sunday, 14 April, 2024

Sådan fik jeg penge til min uddannelse


Siden jeg gik i folkeskole var min drømme uddannelse at blive læge, jeg fik altid fortalt at det kræver et højt snit og var for hårdt til en som mig.

Jeg gik ikke ud af 9 klasse med det højeste snit, men stadig nok til at jeg kunne komme ind på gymnasiet.

Jeg vidste godt at mit snit i 9 klasse alligevel ikke talte og at det først ville blive seriøst her og nu.

Igennem gymnasiet var jeg lidt af en stræber jeg tog undervisningen meget seriøs og prøvede så godt som jeg kunne at skaffe pæne karaktere.

Da jeg endelig var færdig med 3 hårde år kom jeg ud med et pænt snit, men ikke pænt nok til at gå igennem kvote 1 på lægestudiet.

Jeg troede at mine drømme var ødelagte og at jeg havde spildt min chance, men jeg kunne se at jeg ville kunne komme igennem kvote 2 på uddannelsen.

Det eneste problem her var at det var langt væk, jeg er fra kbh og studiet ligger i aarhus, det ville kræve penge at flytte derud alene og Sørger for mig selv, mad, tøj, husleje, bøger og en masse andet.

Heldigvis faldt jeg over  Letfinans.dk som kunne give mig et lån, det ville betyde at jeg ville kunne udleve min drøm og komme ind på uddannelsen.

Da jeg fortalte mine forældre og venner om dette var de alle lidt nedtrykte, men de vidste også godt hvor meget det her betød for mig og derfor støtter de op omkring det og var glade på mine vegne.

Så var det afsted på min rejse alene, det var underligt, men jeg vidste at det ville betale sig i sidste ende.

Så havde jeg også en bil så at se familie og venner var stadig muligt en gang imellem.