Sunday, 28 May, 2023

Firmafesten – det skal du sørge for som virksomhed


Det lyder let, det der med at skabe en god fest. Men sandheden er, at du ikke slipper helt så let, hvis du som virksomhed skal afholde et arrangement. I hvert fald ikke, hvis du vil være ansvarlig og give dine medarbejdere en god oplevelse.

Sørg for at inviterer i god tid

Det var tider, da man var ung og kunne afholde en spontan fest ud af det blå. Men tiden er en anden, og dine medarbejdere har et travlt liv at tage hensyn til. Af samme årsag bør du sørge for at få inviteret i god tid, så dine ansatte kan planlægge deres kalender – og afklare med familien.

Det er ikke bare vigtigt set i forhold til at de ansatte kan planlægge, men også i forhold til, at du får så mange af de gode kollegaer med til festen. Du vil jo gerne have, at alle kan deltage og knytte relationer.

Sørg for transporten

Er der alkohol involveret? Så kan det være en god idé hvis du står for transporten, medmindre arrangementet foregår på virksomhedens adresse.

Skal i derimod til et arrangement på anden adresse, er det god stil at sørge for, at folk kommer ordentligt frem og tilbage – eller decideret sørge for overnatning. Sidstnævnte kan være en større udgift, og derfor vælger mange at lave en aftale med et busselskab, så der er styr på kørslen.

Som bonus kan i jo nyde, at det er muligt at starte op på festen og det gode humør allerede i bussen, hvor det sociale sagtens kan trives.

Sørg for at du -som chef- trækker dig tidligere tilbage

Det Giver bedst mening, hvis du som chef trækker dig fra festen før dine ansatte. Det skyldes ikke, at du er et dårligt menneske eller uvelkommen, men at du har en rolle med mere magt. Det at festen er tilstede kan nemlig gøre folk mere reserverede og tilbageholdende. Det kan derfor være en god ide at forlade festlighederne efter de første timer, så de ansatte kan give los.